Retraites

Soms kan een uitgebreider stilstaan bij eigen geestelijke en lichamelijke gezondheid aan de orde zijn, bijvoorbeeld tijdens overgangsfasen in het leven (waar sta ik nou en waar wil en kan ik naar toe ?).

Dit is in de eigen woon- en leefsituatie niet eenvoudig voor elkaar te krijgen; hier is het immers moeilijk wegkomen van 'het leven van alledag' met zijn hectiek en gewoontepatronen.

Even helemaal los zijn van de gewone omgeving en bezigheden en je enkele dagen terugtrekken in een mooie en natuurlijke omgeving met een op de persoon afgestemd programma, kunnen maken dat je aan de ene kant tot rust komt en aan de andere kant geïnspireerd en verfrist weer de wereld instapt (de Belgen hebben hier een mooie term voor: 'herbronnen'. In overleg stellen we doelen vast en bezien we wat hier uit mijn aanbod het best op aansluit. Dit kan variëren van een 'wandeling met uitzicht', waarbij we samen tijdens een wandeling een zinnig gesprek voeren, tot een op maat samengestelde combinatie uit mijn aanbod.

U verblijft dan 3, 5 of zeven dagen in of nabij het dorp Almen, 9 km van Zutphen gelegen in de prachtige natuur van de Graafschap. Dit gedeelte van Gelderland is vermaard om zijn natuurschoon en afwisseling. Niet voor niets is deze streek rijk aan kastelen: u vindt er het rivierenlandschap van Berkel en IJssel, een veelheid aan vrij toegankelijke natuurgebieden, het heuvellandschap van de Lochemse berg en de Sallandse heuvelrug, bossen en heidvelden afgewisseld door coulisselandschap. Ook het nabijgelegen oude Hanzestadje Zutphen biedt veel moois

Voorbeelden van goede verblijfsmogelijkheden in Almen vindt u onder locaties