Missie

Missie in het kort

In de wet 'Poortwachter' worden werkgever en werknemer samen verantwoordelijk gesteld voor het zoveel mogelijk voorkomen en het effectief tackelen van gezondheidsproblemen.
Jos Galdermans heeft van de dertig jaar dat hij werkzaam is in de gezondheidszorg, ruim twintig daarvan ervaring opgedaan binnen bedrijven met zijn geïntegreerde aanpak van ziekteverzuim, zowel preventief als curatief en van werkvloer tot bedrijfsleiding. (o.a. van 2000-2007 bij Natudis (Harderwijk) en vanaf 2007 bij Compagnon (Zoetermeer).

Hierbij wordt afhankelijk van de behoefte en noodzaak geput uit een groot arsenaal aan natuurgeneeskundige behandelwijzen om het lichamelijk en psychische functioneren te optimaliseren. Waar aan de orde wordt de werknemer met behulp van coaching zich beter bewust van wat goed en niet goed voor hem is en wordt hij begeleid op het pad van zelfsturing, naar een dieper inzicht in (en meer verantwoording nemen voor) eigen functioneren en gezondheid.

Men hoeft trouwens niet 'ziek' te zijn om al baat te hebben bij deze aanpak. Ook als 'sparringpartner' kan ik goede diensten bewijzen en bekijk samen met u waar gezondheid, werk en welzijn wellicht geoptimaliseerd kunnen worden.

Om u een idee te geven van de mogelijkheden volgen hier een paar voorbeelden van mogelijke indicaties: burnout, chronische moeheid, algemene zwakte, hoofdpijn, nicotineverslaving, overspannenheid, RSI-klachten, rugklachten, slaapproblemen, spijsverteringsklachten, tenniselleboog, blessures opgelopen tijdens sport en recreatie etc. Maar denkt u ook aan begeleiding bij veranderingstrajecten, herintreding, conflicten op het werk, ontslag, scheiding, rouwverwerking, etc.

Ten slotte blijkt 'klein onderhoud' , bijvoorbeeld een regelmatige nek- en schoudermassage bij mensen die veel bureau- en computerwerk doen, al effectief in het voorkomen van overbelasting. Soms is er maar weinig nodig om iemand uit de 'gevarenzone' te halen en te houden.

'Roomservice' Kijkt u ook even onder de keuzeknop locaties. Wellicht is het mogelijk dat ik de mensen van uw bedrijf op uw eigen locatie, of daar dicht in de buurt, kan behandelen.

Werkwijze

Voor een beschrijving van uitgangspunten en werkwijze, zie hier.